Nieuws & kalender

Alles over activiteiten

De KSA is weer helemaal terug!

08 september 2021    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Beste KSA'ers,

De KSA is weer helemaal terug! Het jeugdwerk is (voorlopig) niet meer gebonden aan coronaregels, wat fantastisch nieuws is voor onze werking. We gaan er zoals altijd weer een lap opgeven met reuzeleuke activiteiten voor uw zoon(s)!! Neem gerust al een kijkje onder het tabblad 'leiding' om kennis te maken met de nieuwe leiders bij de ban uw zoon.

Nu de regels versoepeld zijn, kunnen we ook de evenementen terug laten doorgaan. Het eerste evenement van het jaar staat al direct voor de deur: opendeurdag aanstaande zaterdag. Meer informatie kan u vinden onder het evenement, maar we kunnen u nu al verklappen dat het een super toffe avond zal worden, en een memorabele dag voor uw zoon.

Wij kijken uit naar de rest van het jaar en hopen dat we nu definitief de draad hebben opgepikt.

Vele groeten en tot zaterdag,
De leiding

Kasper van Acker

Afgelaste vergaderingen door het coronavirus

16 maart 2020    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Beste ouders,

Jullie hebben het allicht allemaal al gehoord, maar gezien het coronavirus hebben de bevoegde instanties (Vlaamse regering & KSA Nationaal) strenge maatregelen genomen. Met spijt in het hart moeten we dan ook meedelen dat de vergaderingen van 21/03, 28/03 en 4/04 worden afgelast. Wij volgen het nieuws vanop de voet op en communiceren nieuwe informatie als wij over deze beschikken.
Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Spread the word! (En niet het virus)

Groeten
De Leiding

Benoit Boone

7 maart 2020: Bloemenverkoop

14 februari 2020    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Beste ouders, beste KSA’ers,

Haal jullie mooiste glimlach en uw beste verkoopstechnieken maar boven, want op 7 maart 2020 is het weer zover: onze jaarlijkse bloemenverkoop!!!

De bloemenverkoop is dé financiële actie van het werkjaar. Op het einde van die dag zullen we weten of we op- nieuw betaalbaar tien dagen op zomerkamp kunnen gaan...We verwachten jullie dus allemaal!

Iedereen wordt verwacht om 9u stipt aan het lokaal, in perfect uniform. Om 17u30 is de vergadering gedaan. Hopelijk is tegen dan ons spaarvarkentje al goed verdikt!

De bloemenverkoop duurt de hele dag. Vergeet dus zeker niet om een lunchpakket en een drankje mee te brengen.

Aangezien we onze uitvalsbasis verdelen over 9 locaties in Groot Gent, vragen we ook enkele bereidwillige ouders om ons naar die verkooppunten te brengen en eventueel terug op te halen.

Tot dan!
De leiding

PS: Jullie kunnen bloemen vooraf bestellen door te mailen naar thales.de.vreese@gmail.com met daarin het aantal azalea’s gewenst (€ 5 stuk) + familienaam, voornaam en ban van uw zoon.

Benoit Boone

Kerstkamp 2019 - De Pinte

16 december 2019    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen

Beste KSA’er(s) en ouders

Het eerste trimester van dit werkjaar “Tien op team” zit er bijna helemaal op. Dit is het moment om uit te kijken naar de leukste dagen van de Kerstvakantie: het Kerstkamp.
We willen iedereen aanmoedigen om erbij te zijn, zeker ook de nieuwe leden, want dit is de manier om het echte jeugdbewegingsleven te leren kennen.

Het kerstkamp gaat door in FOS De Havik in de Sportwegel 7 te De Pinte.

Vertrek: donderdagochtend, afspraak om 9.00h aan het lokaal (in perfect uniform)
Terug: afhalen zondagmiddag om 12.00h aan het heem, of om 12.40h aan het lokaal.

We rekenen op de bereidwillige ouders om ons naar De Pinte te voeren (en af te halen). De banleider van uw zoon coördineert het vervoer. Hij zal u meer kunnen vertellen of uw zoon bijvoorbeeld mee kan met iemand anders, enz...

De kampbrief kan u vinden op Gimme of door bij de rubriek 'Nieuws & Kalender" op "meer info" bij het Kerstkamp te klikken.

We wensen jullie een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe!

Groeten,
De leiding

Benoit Boone

Meet the Parents 2019

24 september 2019    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Beste KSA-ouders,

Een nieuw KSA-jaar betekent nieuwe leiding om beter te leren kennen. Daarom organiseren wij wederom onze jaarlijkse ‘Meet The Parents’. Dit houdt in dat de volledige leidingsploeg een toffe activiteit voorziet om kennis te maken met de leiding van uw zoon/dochter. Jullie zijn allen welkom op zaterdag 5 oktober om 19u op onze pleinen. Na de activiteit zijn jullie ook van harte welkom op de meisjeslokalen voor een hapje en een drankje bij het kampvuur.

Inschrijven kan door te mailen naar valentientael@gmail.com, waarin u ook vermeld met hoeveel u aanwezig zal zijn. Dit kan nog tot zaterdag 28 september. Om onze activiteit te financieren vragen wij echter wel een kleine bijdrage van vijf euro, gelieve dit de avond zelf cash mee te nemen. Wij hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen.

Tot dan!
KSA Sint-Lieven

Ludo De Vocht

Oude KSA kleren welkom!

09 september 2019    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Beste ouders,
Indien uw kinderen uit bepaalde ksa kledij gegroeid zijn of naar een andere ban gaan en hun koord niet meer zouden nodig hebben, gooi dit niet weg! De uniformdienst is zeer dankbaar met allerhande KSA tweedehands kledij opdat die aan een lagere prijs aan een ander gezin kan verkocht worden.
Bij deze een warme oproep om oude KSA kledij die u nog zou liggen hebben bij de uniformdienst op zaterdag binnen te brengen!
Alvast Bedankt

Ludo De Vocht

Joepie 28 eindigt in Oudenaarde!

20 april 2019    Bericht voor Jonghernieuwers

Gisteren kwamen de jonghernieuwers na vier dagen stappen toe in stad X (Oudenaarde!!). Materiaalpech in de laatste rechte lijn hield ons jammer genoeg van een nieuwe wereldtitel! Nu sprintten we naar een tweede plaats op minder dan 5 min van de eerste. Zeker geen misse prestatie! En natuurlijk blijft de Oost-Vlaamse titel voor de zoveelste maal thuis in Gent! Bedankt aan de jonghernieuwers voor deze schitterende ervaring!

Michiel Blommaert

Nieuwe website

08 oktober 2018    Bericht voor Leeuwkes, Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers

Welkom op de vernieuwde website van KSA Sint-Lieven Gent! Vanaf heden kan u op deze nieuws-pagina alle praktische info over de werking en evenementen terugvinden.

Michiel Blommaert