Welkom bij KSA Sint–Lieven meisjes 1997

KSA wat is dat?

Onze visie en missie

Onze visie

KSA is een jeugdbeweging. Experimenteren, participeren, kritisch kijken, een vrijwillig en langdurig engagement opnemen en nadenken over zingeving zijn de belangrijkste stimulansen die we aan onze groepen willen geven. We richten ons op kinderen en jongeren als individuen, in groep en in het geheel van de samenleving. Spelenderwijs en met aandacht voor vorming proberen we deze pijlers concreet te maken. Deze fundamenten zijn dan ook de basis van en de rode draad in onze visie. De integrale visie kan je downloaden als pdf-document op de website van KSA Nationaal.

Onze missie

KSA is een jeugdbeweging voor alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. We stellen ons tot doel op plaatselijk niveau een speelse en zinvolle vrijetijdsbesteding te garanderen, waarbij de leden in groep kunnen groeien als individu binnen de samenleving. Vriendschap en creativiteit staan centraal tijdens de activiteiten. De werking steunt op jongeren die een vrijwillig engagement opnemen en zo leren verantwoordelijkheid te dragen. De koepel biedt de plaatselijke groepen via vorming, administratieve omkadering, initiatieven en inhoudelijke impulsen de nodige ondersteuning om hun werking vorm te geven, met respect voor hun eigenheid en de bestaande diversiteit. Door ontmoeting, verbondenheid en participatie te stimuleren, kunnen we onze beweging profileren, onze groepen vertegenwoordigen op het bovenlokaal niveau en hun (kritische) stem laten horen in de maatschappij. Door de visie voor te leven en uit te dragen, zijn we een inspiratiebron voor onze leden en leiding. We willen in de toekomst blijvend verder bouwen aan de totale persoonsvorming van steeds meer kinderen en jongeren binnen onze jeugdbeweging.

Nu met de UITPAS

uitpas Gent

UITPAS

Omdat wij vinden dat KSA voor iedereen is en dit toegankelijk moet zijn voor alleman zijn wij, KSA Sint-Lieven Gent, in zee gegaan met UIT in Gent. Deze biedt een UITPAS aan. Met deze pas kan je voornamelijk punten sparen die je dan kan inruilen tegen kortingen, cadeaus of gratis tickets. Zo is een lidmaatschap in de KSA 25 punten waard. Naast het punten sparen is de UITPAS ook een kortingskaart, deze kortingskaart ziet er net hetzelfde uit als de gewone spaarkaart maar kan enkel aangevraagd worden door mensen in kansarmoede. Met deze kortingskaart betaalt u automatisch 80% minder voor elke UITPAS-activiteit. Binnen de KSA geldt deze UITPAS bij het lidgeld, het krokuskamp en het zomerkamp. Iedereen met een UITPAS, ongeacht of het een kortingskaart of spaarkaart is, kan zich melden bij leidster Margo (0496484502) en onze volwassen begeleidster Iris (0495927250). Neem gerust de UITPAS mee tijdens de inschrijvingen. Voor meer informatie omtrent de UITPAS kan je op deze link terecht: https://uitin.gent.be/uitpas/wat

Algemene info

Vergaderingen

De vergaderingen gaan door op zaterdag van 14u00 tot 17u30. Deze gaan steeds door op onze terreinen, op de sportterreinen van het Sint-Lievenscollege. (zie contact) Wat er op het programma staat, kunt u terugvinden in 't Klavertje. Indien we op andere uren vergadering hebben of op een andere locatie, zal dat vermeld staan in de Landsknecht.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 30 euro per kind. De prijzen zijn zowel voor de jongens als voor de meisjes. Gelieve het inschrijvingsgeld van KSA-leden op de KSA-rekening te zetten met vermelding van naam + ban. KSA Jongens rekening: BE90 7370 1080 4732 KSA Meisjes rekening: BE24 7370 1319 1538. Het inschrijvingsformulier kan u hier terugvinden.

Uniformdienst

De uniformdienst zal elke week zijn kraam uitstallen voor en na de vergadering, in het materiaalkot. In deze tijd van technologische vooruitgang is het ook altijd handig moest je op voorhand een bestelling doorgeven. Bestellen kan via de uniformverantwoordelijken, die vind je hier.

Medisch fiche

Bij de inschrijving van uw kind zal gevraagd worden een medische fiche in te vullen en af te geven. Dit is om de veiligheid van uw kind en van ons te garanderen. U kan deze fiche hier terugvinden.

Onze terreinen

onze terreinen

Ons terrein

Op onze locatie zijn we best wel trots! We hebben een heel groot terrein waar iedereen zich kan uitleven, zowel jong als oud. Voor alle bannen zijn er tevens ook lokalen voorzien indien het weer wat aan de mindere kant zou zijn. Verder liggen we op een steenworp van het rozenbroeken zwembad en park, het succabos en het westveld dorp. Kortom, eindeloze mogelijkheden voor namiddagen vol plezier!